Τεχνικές οδηγίες για εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2020 μέσω online tests/Ασκήσεων στο exams.eclass

Για να συμμετάσχετε σε εξετάσεις μαθημάτων περιόδου Σεπτεμβρίου 2020, που θα διεξαχθούν με online tests (Ασκήσεις), θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο https://exams.eclass.upatras.gr/ και να πατήσετε στο σύνδεσμο για το εκάστοτε μάθημα. Στο χρονικό διάστημα που έχει οριστεί για κάθε μάθημα, στην ενότητα Ασκήσεις, θα υπάρχει ενεργοποιημένος σύνδεσμος για την εξέταση Σεπτεμβρίου 2020 για το μάθημα αυτό.

Πατάτε με το mouse στο σύνδεσμο αυτό (π.χ., test exam) και επιλέγετε «Συνέχεια» για να ξεκινήσετε την εξέταση.

Αν είστε συνδεδεμένοι στο exams.eclass νωρίτερα από ώρα έναρξης της εξέτασης, κάντε refresh στο browser σας (ή πατήστε το πλήκτρο F5 – πάνω πάνω στο πληκτρολόγιό σας) από την ώρα έναρξης της εκάστοτε εξέτασης και μετά για να δείτε ενεργοποιημένο το σύνδεσμο.

Οι ερωτήσεις εμφανίζονται μία ανά σελίδα.

Αν δεν έχετε υποβάλει το τεστ μέχρι την προκαθορισμένη ώρα λήξης της εξέτασης, θα υποβληθεί αυτόματα.

Υπενθυμίζουμε ότι:

  • δεν επιτρέπεται η προσωρινή διακοπή ούτε η επανάληψη της εξέτασης
  • δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός ανά ερώτηση. Ωστόσο, έχετε υπόψιν σας ότι μεγάλος χρόνος αδράνειας προκαλεί αποσύνδεση από το σύστημα (για να αποφευχθεί αυτό θα πρέπει κατά τακτά σχετικά σύντομα χρονικά διαστήματα να κουνάτε το mouse σας ή να πατάτε σε κάποιο ανενεργό σημείο της οθόνης)
  • ενώ μπορείτε να πλοηγήστε στις ερωτήσεις, θα πρέπει να το κάνετε ΜΟΝΟΝ με χρήση κουμπιών του περιβάλλοντος του exams.eclass και ΟΧΙ με τα αντίστοιχα κουμπιά/βελάκια του browser: κάτι τέτοιο θα προκαλέσει άμεση αποσύνδεσή σας από το περιβάλλον του exams.eclass και μη υποβολή του τεστ/Άσκησης. Ειδικότερα, μετά από την επιλογή της απάντησής σας για κάθε ερώτηση, επιλέξτε να μεταβείτε στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ και όχι να κάνετε ΥΠΟΒΟΛΗ. Επιλέγοντας ΥΠΟΒΟΛΗ μετά από κάποια ερώτηση, ουσιαστικά επιλέγετε να ΛΗΞΕΤΕ την εξέταση.

Αν πατήσετε εκ παραδρομής και ΟΧΙ σκόπιμα «Υποβολή», θα δείτε ειδοποίηση που σας επιτρέπει την «Επιστροφή στην άσκηση».

Καθόλη τη διάρκεια της εξέτασης θα υπάρχει διαθέσιμο virtual room στο S4B για το κάθε μάθημα που εξετάζεται μέσω Άσκησης. Εφόσον, χρειαστεί συνιστάται η γραπτή επικοινωνία μέσω μηνυμάτων (με περιεχόμενο ΜΗ ΣΧΕΤΙΚΟ με τις ερωτήσεις της εξέτασης) και όχι η προφορική επικοινωνία (τα μικρόφωνά σας πρέπει να είναι ανενεργά εκτός και αν σας ζητηθεί να τα ενεργοποιήσετε). Μη τήρηση των κανόνων αυτών συνεπάγεται ενδεχομένως αποτυχία (δηλ., βαθμολογία 0) στην εξέταση.

Λάβετε υπόψιν ότι καθόλη τη διαρκεια της εξέτασης θα είναι συνδεδεμένο στο virtual room μέλος της επιτροπής εξ αποστάσεως εξετάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την, όπως πάντα, «τυπικά ορθή» στάση όλων.

Skip to content