Ανάδειξη και Προβολή Πολιτισμικών Αγαθών

Αρχική / Προπτυχιακές Σπουδές / Μαθήματα / Ζ εξάμηνο / Ανάδειξη και Προβολή Πολιτισμικών Αγαθών

ΕΠ710 ΠΕΧ Ανάδειξη και Προβολή Πολιτισμικών Αγαθών

Διδάσκουσα: Παναγιώτα Πάντζου

Το μάθημα αποβλέπει στη διερεύνηση της σχέσης του τουρισμού με την ανάδειξη των πολιτιστικών αγαθών, της κοινωνίας με την πολιτιστική κληρονομιά και στη μελέτη της παιδαγωγικής και κοινωνικής διάστασης των πολιτιστικών πόρων. Απώτερος στόχος είναι να προσφέρει στους φοιτητές το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο πάνω στη συγκεκριμένη θεματική. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των παραδόσεων θα εξετασθούν ζητήματα όπως:

α) η σχέση τουρισμού και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς,

β) η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή του κοινού (επισκεπτών, τοπικών κοινωνιών και κοινωνικών ομάδων) στην ανάδειξη και προστασία των πολιτισμικών περιβαλλόντων, το σχεδιασμό πολιτιστικών προγραμμάτων και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες.

Πέρα από τις παραδόσεις του μαθήματος, πρακτικές ασκήσεις και τις επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και πολιτιστικούς οργανισμούς της περιοχής, οι φοιτητές θα κληθούν να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν τη δική τους πολιτιστική δράση.

Προτεινόμενα συγγράμματα

  1. Βιβλίο [11751]: Πολιτιστικές βιομηχανίες, Βερνίκος Νικόλας,Δασκαλοπούλου Σοφία,Μπαντιμαρούδης Φιλήμων, Μπουμπάρης Νίκος, Παπαγεωργίου Δημήτρης (Επιμ.) Λεπτομέρειες
  2. Βιβλίο [29463]: Πολιτιστική ανάπτυξη και πολιτική, Κόνσολα Ντόρα Ν. Λεπτομέρειες
Skip to content